Τα Καβουρακια

Τα Καβουρακια

Η νέα ομάδα peach of art, αποτελούμενη από τους αποφοίτους της δραματικής σχολής «Πράξη επτά», αφού έκλεψε τις καρδιές του κοινού και της επιτροπής στο Bob Theatre Festival 2018 κατακτώντας την 3η θέση, επιστρέφει, για 7 μοναδικές παραστάσεις, στο Studio Μαυρομιχάλη!

Αυτή την φορά προτείνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου τους «Τα Καβουράκια», που είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη.

Το έργο πραγματεύεται την έννοια της ελευθερίας -την ύπαρξη, την ουσία και τα όριά της- μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις και συμβάσεις. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία ερημική παραλία όπου μέχρι εκείνο το μεσημέρι, μία ιδιαίτερα ξεχωριστή οικογένεια έμοιαζε να ζει ήρεμα -ή μάλλον σχεδόν ήρεμα- στην καθημερινή της ρουτίνα. Σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη θάλασσα... μακριά από το αστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά εκείνο το μεσημέρι, η οικογένεια περίμενε επισκέψεις...

Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από τα περίφημα «Καβουράκια» που έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης το 1955. Λέγεται ότι η ιστορία ήταν μια ιδέα της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, αλλά το τραγούδι δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον λαϊκό συνθέτη. Γεγονός που οδήγησε σε κόντρα τους δύο καλλιτέχνες.

Σήμερα, η ομάδα peach of art με σκηνικό μια ερημική παραλία, ζωντανεύει μια νέα εκδοχή της ιστορίας στο θέατρο της οδού Μαυρομιχάλη και υπόσχεται γέλιο αλλά και συγκίνηση.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί
Ηθοποιοί: Γιάννης Βασιλώττος, Γιώργος Ημέρης, Ίρις Κατσούλα, Ανδριανή Κυλάφη, Βίνα Σέργη
Κινησιολογία-χορογραφίες : Έλιο Φοίβος Μπέικο
Κοστούμια: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: Ισιδώρα Αρβανίτη
Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Παμπούκης

Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί
Παραγωγή: What if?
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη

Από τις 6 Μαρτίου & κάθε Τετάρτη στις 18:45 στο studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια παράστασης: 60΄
Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό , 8 ευρώ μειωμένο